لیبل چیست ؟
لیبل ها قطعاتی از جنس کاغذ، پلیمر، پارچه یا فلز می باشند که می توان اطلاعاتی را در رابطه با شناسایی محصول یا کالا بر روی بسته بندی چاپ کرد. به عبارتی می توان گفت لیبل شناسنامه ی کالای تولید شده است، واسطه ای میان تولید کننده و مخاطب جهت معرفی و توضیح در رابطه با چگونگی ساخت و تسهیل در شناخت صحیح محصول خریداری شده و شرکت تولید کننده کالا. خریدار با مطالعه و بررسی موارد درج شده بر روی محصول، می تواند محصول، را بررسی نموده و کالای موردنظر را با چندین محصول مشابه دیگر، مقایسه و انتخاب کند.
انواع لیبل کدام است ؟
لیبل ها را می توان بر مبنای نحوه استفاده (آویز، چسبان، بسته بندی، دستبند شناسایی بیمار) یا جنس (کاغذ، پلاستیک، فلز) به کار رفته در آنها تقسیم بندی کرد.
لیبل آویز
به لیبل هایی اطلاق می شود که فقط جنبه شناسایی شرکت و یا نوع محصول تولید شده را دارا می باشد. معمولا با یک واسطه به کالای موردنظر متصل می شود و بیانگر نام شرکت و معرفی فعالیت شرکت و نام و نوع محصول و امتیازات و در نهایت بارکد شناسایی محصول می باشند. این گونه لیبل ها در انواع رنگ ها و سایزها وجود دارند و کاملا بدون چسب هستند. این لیبل ها در هر جایی که امکان الصاق و چسباندن روی محصول وجود نداشته باشد مورد استفاده قرار می گیرند و به محصول آویخته میشوند.
قابلیت چاپ انواع بارکد متن تصویر و ایران کد را داشته و با ریبون وکس رزین و توسط لیبل پرینتر پرینت گرفته می شوند.
لیبل چسبان
این نوع لیبل ها از لحاظ درج اطلاعات مربوط به کالا جزو کامل ترین لیبل ها محسوب می شوند. همان طور که از نام آن مشخص است به صورت چسبان بوده و روی کالای تولید شده چسبانیده می شود.لیبل های چسبان بیانگر همه مشخصات شناسایی کالا از جمله محل تولید، محصول تولید شده و آنچه مصرف کننده باید در رابطه با شناخت استانداردها بداند، هستند. مواردی که غالبا باید بر روی لیبل های چسبان درج شود عبارت است از: نام شرکت ۔ معرفی شرکت – نام و نوع تولید- امتیازهای مرکز تولید- تاریخ تولید و تاریخ عمر مفید محصول – اطلاعات مربوط به تولید موارد مربوط به تولید مجوزهای معتبر از مراکز استانداردها- مشخصات تخصصی تولید موارد مربوط به انرژی و خواص مواد- آدرس و تلفن و سایت اینترنتی مرکز تولید بارکد شناسایی محصول و دیگر مواردی که نسبت به نوع محصول و نیاز شرکت تولید کننده، باید روی آن درج شود.
لیبل امنیتی
لیبل های امنیتی لیبل هایی هستند که بعد از چسبانیده شدن به سطح موردنظر، امکان برداشتن آنها به صورت سالم وجود نداشته و در صورت کنده شدن قطعه قطعه شده یا تغییر شکل می دهند، در واقع امکان استفاده مجدد از آنها وجود ندارد. به همین دلیل برای برچسب اموال و یا گارانتی و یا استفاده از آن به صورت برچسب امنیتی بسیار عالی می باشند.
ليبل وید (void) : نیز نوع خاصی از لیبل های امنیتی با گارانتی هستند از جنس کاغذی با پلاستیکی که در مقابل کشش بسیار مقاوم اند و به راحتی پاره نمی شوند، اما ویژگی شاخص آنها در این است که در صورت جدا شدن از سطحی که به آن چسبانیده شده بودند، روی سطح مذکور اثری شطرنجی با نوشتاری به جای می گذارند.
لیبل اموال : لیبل هایی هستند پس از الصاق روی سطح بدون تکه تکه شدن از روی آن سطح جدا نمی شوند و در گروه لیبل های امنیتی قرار می گیرند و معمولا در ادارات به عنوان لیبل اموال شناخته میشوند. لیبل های اموال به شکل شب رنگ و در انواع رنگ ها تولید شده، شماره مخصوص هر کالا به صورت بارکد و با شماره اموال روی آن مشخص می شود. لیبل های اموال را می توان به عنوان ليبل گارانتی جهت پلمپ کالا استفاده نمود.
ليبل تایوک : لیبل های تایوک یا بروشور لباس، لیبل هایی هستند که از الیاف مصنوعی و الیاف پارچه ای تشکیل شده اند و معمولا مشخصات محصول و یا دستور شستشو بر روی آن چاپ میشود. این گونه لیبل ها به وسیله لیبل پرینتر و با استفاده از نوع خاصی از ریبون رزین چاپ می شوند. به این گونه ریبون های رزین، ریبون رزین قابل شستشو نیز گفته میشود. لیبل های تایوک در صورتی که با ریبون رزین مناسب چاپ شوند دارای ماندگاری طولانی و مقاومت در برابر حلال های شستشوی لباس و اغلب آنزیم ها می باشند.
لیبل بسته بندی
از این لیبل در بیشتر مواقع برای مراکزی استفاده میشود که بتوانند موارد تولید شده را ذخیره و با به مدت طولانی انبار کنند. این گونه لیبل ها حاوی توضیحاتی در مورد چگونگی حمل و نقل و طبقه بندی محصولات بر اساس نیاز عرضه کننده هستند. موارد نوشتاری و تصویری لیبل های بسته بندی اغلب بر روی کارتن ها چاپ میشوند ولی در مواقعی هم به صورت برچسب هایی بر روی کارتن چسبانده می شود تا در هزینه چاپ صرفه جویی شود. علائم راهنما که در طراحی لیبل های بسته بندی حتما باید مورد استفاده قرار گیرند، به شخص کمک می کند تا بدون باز کردن جعبه بتواند در کوتاه ترین زمان ممکن نسبت به جابه جایی کارتن ها و شناخت نوع محصول و تعداد آن و اولویت بندی در مرغوبیت کالا اقدام نماید